La Mulţi Ani Radio România Reşiţa!

11 August, 2014 (349 vizite | 0 comentarii)
Yahoo Messenger Facebook Delicious Stumbleupon Tiparire

Despre Radio Reşiţa, în retrospectivă şi cu maximă concizie, se poate spune că a crescut în 18 ani mai mult decât alţii în 24. La momentul debutului timid din 1996, când a fost statuat ca post public local, nimeni nu ar fi bănuit că iniţiativa unor tineri entuziaşti şi a omului de radio Doru Dinu Glăvan, pe atunci reporter al Societăţii Române de Radiodifuziune va fi punctul de plecare pentru ceea ce avea să devină mai târziu Sunetul Banatului Montan. La începutul anului 2004 Societatea Română de Radiodifuziune a hotărât acordarea titlului de post public regional, iar în prezent Radio Reşiţa este un post cu notorietate, fiind în topul preferinţelor ascultătorilor din vestul ţării, cu mult înaintea posturilor private.


Colegii noştri şi-au serbat „majoratul” prin două zile de spectacol şi muzică în Parcul Tricolorului din Reşiţa, cu ocazia împlinirii a 18 de ani de Radio România Reşiţa. Începând de joi, 7 august, peste 5.000 de persoane au aplaudat la scenă deschisă, timp de cinci ore, nume de referinţă ale folclorului românesc, tinere talente şi ansambluri de dansuri, inclusiv ale minorităţilor naţionale. Tot joi a avut loc o triplă lansare la librăria Semn de Carte din Reşiţa – volumele colegelor noastre Ada Botezan şi Alexandra Gorghiu, intitulate De obicei, mâine, respectiv Dragostea din memoria telefonului, precum şi noul album folk Unii cântă, alţii beau al cantautorului Cristian Buică.


În cadrul întâlnirii ce urmat vineri, 8 august, în sala mare a Palatului Administrativ din Reşiţa şi cu participarea autorităţilor locale şi judeţene, directori ai instituţiilor importante din Caraş-Severin şi oameni de cultură au reliefat importanţa mass – media, implicit a radioului public regional, în viaţa comunităţii. Au fost înmânate diplome primăriilor de oraşe şi celor două municipii, iar prefectul Silviu Hurduzeu şi preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, au primit plachete în semn de recunoştinţă pentru sprijinul constant acordat. După-amiază petrecerea a continuat în Parcul Tricolorului. Pe scenă au evoluat solişti şi formaţii tinere, talente locale, speranţe pentru viitor. Spectacolul a fost transmis online pe site-ul www.radioresita.ro.


 

« Precedentul Urmatorul »

Evenimente recente

(Sursa foto - Radio România) Radio România la summitul mondial dedicat educaţiei prin media
Într-un secol în care canalele de comunicare sunt din ce în ce mai multe și mai diverse, însă mesajul transmis este din ce... citește
Elena Mosuc & G Salgueiro Operfado, un spectacol grandios în aer liber la Iași
Opera Naţională Română Iaşi vă invită la cel mai grandios spectacol de operă din capitala Moldovei “Magia serii în sunet și... citește

Adaugă un comentariu

Nume:
Comentariu:
Cod Securitate:
cod securitate

Comentarii

Încă nu există comentarii pentru acest eveniment.

Newsletter


Twitter Radio Iasi
© Radio Iași 2019, toate drepturile rezervate.